Onderwijs

De Bijenkorf was de eerste openbare basisschool van de stad. De school opende haar deuren in 1976 voor een handjevol kinderen, vier in totaal. Net als de Roef was de Bijenkorf multifunctioneel. Enorm gestimuleerd door directeur Joop Kuys. Er werd politiek bedreven, gevolkdanst en koffie gedronken. Het kloppend hart van de kleine gemeenschap. Later, toen de Schoolwerf een beetje ging vergrijzen, kwam de school leeg te staan. Een brand maakte, tot groot verdriet van veel eerste bewoners, geschiedenis van De Bijenkorf.

De Meergronden was de eerste school voor voortgezet onderwijs. Al snel groeide de school uit z’n jasje. Leerlingen kregen les waar plek was: de keuken, de gang, alle ruimte werd gebruikt. In juni 1982 werden daar de eerste diploma’s uitgereikt.

Onderwijs in Almere kenmerkt zich, net als de gezondheidszorg, door experiment. Zo onderscheidt het Echnaton zich door een topsportklas en is er de alleerste HBO opleiding voor Information Engineering te vinden. Een opleiding die ICT, kennismanagment en nieuwe media combineert.

 

 

Foto: De Bijenkorf

Tags: