BouwRai

In 1990 werd de allereerste buitenexpositie van koop en huurwoningen door de Nationale Woningraad (NWR) en de RAI georganiseerd: de BouwRai. Opdrachtgevers en achitecten werd gevraagd hun visie op het 'wonen in de toekomst' te geven. Muziekwijk was de eerste locatie voor de BouwRai. Bezoekers konden terecht om negentien toekomstvisies - onder andere het project 'Vrouwvriendelijk wonen in de jaren negentig' - te bewonderen, allemaal gebouwd rond station Almere Muziekwijk.

In 1992 was het de beurt aan Filmwijk onder de titel 'Grensverleggend Bouwen'. Een bijzonder wijk was het resultaat. Mede zo bijzonder doordat de straten, in tegenstelling tot de meeste moderne wijken, cirkelvormig aangelegd zijn. Duizenden Nederlanders bezochten de Filmwijk en vergaapten zich aan de, voor 1992 spectaculaire, architectuur.

In 2001 werd de buitenexpositie van de BouwRai in de Eilandenbuurt gehouden. Thema in de Eilandenbuurt was Gewild Wonen. Aanvankelijk eigenlijk het 'wilde wonen', bewoners mochten helemaal zelf beslissen over de indeling van hun nieuwe woning. Veel aspirant kopers vonden dat echter ietsje te wild en en de ambities werden al werkendeweg ietsje gematigd en omgebogen naar 'Gewild Wonen'. Koningin Beatrix bezocht de opening van de Eilandenbuurt, begeleid door wethouder Arie Willem Bijl, die wat protocollair stof deed opwaaien door de majesteit - naar goed PvdA gebruik - stropdasloos te vergezellen. 

 

Image does not exist anymore or an invalid image